Firefox add-они

Сите знаеме дека Фајрфокс е најдобриот интернет прелистувач.
Една од причините што е најдобар се неговите екстензии, или со друго име add-они.
Во продолжение следува листа на екстензиите на Фајрфокс што ги користам и ви ги препорачувам.

 • Adblock Plus – Служи за блокирање на досадните реклами на сајтовите.
 • All-Glass Firefox – Го прави интерфејсот на Фајрфокс да изгледа како целиот да е од стакло. Ми служи за темата што ја користам. (Работи само на Windows Vista и Windows 7)
 • Auto Copy – Одличен додаток кој служи за автоматско копирање на селектираниот текст во Фајрфокс без претискање на Ctrl+C.
 • BlockSite – Дололку не сакате некоја страна да биде посетена од вашиот Фајрфокс, ова е вистинскиот додаток за вас. Служи за блокирање на страните кои не сакате некој да ги отвора од вашиот Фајрфокс. Сетинзите на BlockSite можете да ги заштитите со лозинка и така ке бидете сигурни дека никој нема да чепка во нив.
 • Gmail Manager – Oдличен додаток за оние кои имаат отворено сметка на најпознатиот сервис за електронска пошта, Gmail. Едноставно, Gmail Manager ве известува кога ке ви пристигне нова порака.
 • Personal Menu – Служи за персонализирање на менито по ваша желба во Фајрфокс. Исто така со него можете да додадете копче за рестартирање на Фајрфокс, што е многу корисно.
 • Session Manager – Служи за зачувување и менаџирање на сесиите на отворени табови во Фајрфокс за да можете подоцна повторно да ја продолжите сесијата која сакате.
 • Stylish – Служи за стилизирање на интерфејсот на Фајрфокс.
 • Tab Kit – Одличен додаток кој што служи за менаџирање на табовите.
 • Тема:
  Firefox 3.7 Mockup Redux 2.5 – Тема за Фајрфокс 3.5хх која го прави да изгледа како идниот Фајрфокс 3.7

За крај, еве како изгледа мојот Фајрфокс 3.5.2 😉

01 Vlatce Firefox 3.5.2

3 Responses до “Firefox add-они”

 1. zakon nema so,svaka cast

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: